SEO er for mange i dag, stadig som folk havde det med internettet i 90erne – det en døngflue.

Desværre er hverken internettet eller SEO en døgnflue! Over 70% af hjemmesiders trafik, kommer fra søgemaskinerne, hvorfor det er vigtigt og være rangeret højt heri, for og få mest mulig trafik og dermed salg til din hjemmeside/webshop.

Du kan ikke studere SEO på universitetet, det er en videnskab der kræver hands on og erfaring fra og arbejde med det. SEO kræver, at man holder sig opdateret løbende, for hvad der virekde for 3 eller 6 måneder siden, er outdated nu.

Hvor lang tid tager SEO?

Mange spørger om, hvor lang tid SEO tager. Desværrre er det ikke ligesom et busrute, hvor man kan sige det sker her her og her.

SEO er en organisk vækst, og man kan også lave SEO for hurtigt, hvorfor man vil blive straffet herved.

Men forvent der går 3-6 måneder fra du eller din SEO-gut starter arbejdet, til du kan se de reelle resultater.

Hvorfor SEO?

SOm nævnt først i denne artikel, står søgemaskinerne for minimum 70% af trafikken på de fleste sider, hvorfor det er nødvendigt og ligge øverst i søgemaskinerne, for og opnå så meget trafik som muligt.

Mange starter SEO op, mens de kører SEM (altså adwords og bing ads), da dette giver resultater her og nu.

Hvornår skal jeg overveje SEO?

Mange mener ikke seo er relevant for dem, hvorfor de skyder det til sidst, og når deres webshop ikke har slaæt til indser de, at man nok sku ha tænkt over søgemaskineoptimering allerde fra dag 1.

Det er vigtigt og tænke SEO ind i sit forløb så tidligt så muligt, og helst allerede når du vælger webshop system eller CMS, da du dermed undgår og skulle starte forfra inde midt i hele dit project.

Først skal der tænkes i teknisk SEO, det er her man kigger på om koden, load hastigheden og så videre er i orden. Dernæst går man til onsite SEO, hvor man tjekker keywords, tekstopbygning, billeder etc. og sidst men ikke mindst skal man have kigget på offsite seo (som det kaldes), hvor du skal have bygget links til din hjemmeside – dette er en ongoing process, da du ikke bare kan bygge 200 links over night.