Google har en masser “edderkopper” der kravler hele internettet og læser, analysere, og indeksere samtlige hjemmesider som tillader Googles edderkopper.

Kravlende edderkopper

Det er rigtig vigtigt at du tillader din hjemmeside at blive kravlet af Googles edderkopper, ellers vil Google ikke være i stand til at ranke din hjemmeside eftersom Google ikke ved hvad din hjemmeside handler om.

Googles edderkopper kravler nemlig din hjemmeside, og læser hvilke keywords du har anvendt, og derved forstår Google hvad din hjemmeside handler om og hvilken søgninger din hjemmeside er relevant for.

Interne Links

Googles edderkopper skal gerne kravle alle sider på din hjemmeside så Google forstår hvad de individuelle sider handler om. Ofte vil Google ankomme til din forside først, og hvert link fra forsiden vil så bringe edderkoppen dybere ind på din hjemmeside.

Du sørger for at alle dine sider, eller dem du ønsker at ranke i Google, bliver linket til, ikke nødvendigvis direkte fra forsiden, men siderne burde ikke være mere end 3-4 klik væk fra forsiden. Skal man for eksempel igennem 5 sider inden man ankommer til din landing page for dit vigtigste produkt, så er der stor chance for Googles edderkop har givet op og aldrig når så langt, derved kommer den side med dit vigtigste produkt næppe til at ranke i Google. Så sørg for altid at linke til de vigtigste sider direkte forsiden eller 1-2 kliks væk, og så kan de lidt mindre vigtige sider godt være 3-4 kliks væk.

Kravl budget

Hvis du har en stor hjemmeside med over tusind sider, så er det vigtigt at du administrer dit “crawl budget”, det vil sige at Google vil anvende et maksimum antal edderkopper på at kravle din hjemmeside. Derfor skal du prioritere hvilke sider du ønsker Google skal kravle og analysere, og de sider som ikke er vigtige, her kan du anvende en kode som gør Google ved de ikke behøves at kravle den side.