Når det kommer til at lave en god brugervenlig hjemmeside, så skal man tage mange beslutninger i forhold til hvordan brugerens oplevelse på din hjemmeside skal være. Alle hjemmesider er naturligvis forskellige og har forskellige formål, men her er en række Do’s and Dont’s der generelt gør sig gældende for de fleste hjemmesider.

Mobile først

Når du designer en hjemmeside eller landing page, så design den altid ud fra et mobil perspektiv. Det er altid nemmere at konverter et design fra mobil til computer end omvendt, så derfor kan det spare rigtig meget tid at designe for mobil først. Vigtigste af alt, så bruger folk deres mobil mere end deres computer, derfor er det rigtig vigtigt at både brugere fra computer og mobil får en god bruger oplevelse på din hjemmeside.

Simpelt er godt

Brugeren besøger din hjemmeside for at finde information eller købe dit produkt, ikke for at se hvor smart og kompliceret din hjemmeside er. Sørg for at din hjemmeside er praktisk og brugbar og hjælper brugeren i stedet for at distraher.

Vælg dine farver med omhu

Fordi grøn og lyserød er dine yndlings farver, så betyder det desværre ikke at de så også passer ind på din hjemmeside og repræsenter dit brand. Når du vælger dine farver, så overvej farvekombinationer og vælg farver der passer med dit brand og dine produkter.

Kvalitets billeder

Et billede siger mere end tusind ord, så sørg for at brug et ordentligt billede af god kvalitet så det bliver tusind positive ord. Brug billede der passer ind og giver mening at anvende, men sørg også for at det er billeder i god kvalitet, det giver en meget bedre oplevelse for brugeren når den visuelle oplevelse er i top.

Brød tekst

Undgå at skriv en hel mur af tekst uden nogle billeder eller overskrifter, det kan blive rigtig svært for brugeren at læse sig igennem. Prøv altid at gør teksten så nem læselig og overskuelig som muligt.