Der er et hav af unge kreative mennesker som brænder for design og grafiske elementer. Nogle vælger at tage en uddannelse inden for grafisk design, hvor andre vælger at tage et grafisk designer kursus for at få et grundlæggende kendskab heraf. Vi vil i nedenstående tekst hjælpe dig på vej, og give dig indblik i hvordan du kan følge din drøm og blive grafisk designer.

Hvad er en grafisk designers primære job?

Kort fortalt er en grafisk designers job, at løse problemstillinger ved brug af visuelle værktøjer. Det kan være alt fra firmaer som ønsker grafiske løsninger til deres visuelle identitet, til virksomheder som ønsker grafiske elementer på deres sociale medier eller hjemmside designs. Som grafisk designer kan du tilmed også arbejde med tryk til reklamer, logoer, infografik, illustrationer, bøger og aviser.

Som grafisk designer kræves der fra dig at du har hovedet fyldt med ideer, er god til at udtrykke dig visuelt, og er dygtig til at sammensætte farver og former. Det er vigtigt at det grafiske design som du har kreeret, passer til den målgruppe og kontekst du har lavet det til.

Hvilke værktøjer skal jeg mestrer?

Det kan for mange være svært at finde frem til hvor de skal begynde med hele processen. Vi anbefaler dog, at du lære at mestre de nedenstående værktøjer, for ja, så er du et skridt tættere på din drømme uddannelse.

De 3 vigtigste værktøjer til at kreere noget flot og visuelt er:

#. Indesign

#. Photoshop

#. Illustrator

Hvis du er i tvivl om hvordan man bruger disse værktøjer, kan du finde en masse tutorials på YouTube, som helt sikkert vil hjælpe dig godt på vej.

Derudover anbefaler vi at du kan lide at tegne/skitsere dine ideer. Hvis du ikke kan det, er det svært at bringe dine ideer til livs. Du behøver ikke være super god til at tegne, men jo bedre du er til at få dine ideer så præcist som muligt på papir, jo større chance er der for, at dine klienter osv. forstår hvad du mener. Invester i et skitseark – du vil ikke fortryde det!

Hvilke uddannelser er der inden for grafisk design?

Der er de seneste år kommet mange forskellige grafisk designer uddannelser og kurser til. Det er derfor vigtigt at du kigger alle dine muligheder igennem inden du vælger et uddannelsessted. Vi anbefaler at du vælger det sted som du føler er mest overskueligt, og som du kan se dig selv færdiggøre.

Tag uddannelsen som medigrafiker på en Teknisk skole

Hvis du brænder for at blive grafisk designer, men ikke har færdiggjort en gymnasial uddannelse, så er denne løsning nok den rette for dig. Mediegrafiker uddannelsen på en Teknisk skole er en erhvervsuddannelse, som kun kræver en 9. klasse. Uddannelsen vil tage små 4 år, og du skiftes her henholdsvis mellem arbejdspladsen og skolebænken.

Selv om du får denne uddannelse, kan du altid tage en bachelor og en kandidat på længere sigt via kvote 2.

Uddan dig multimediedesigner

Multimediedesigner uddannelsen er for dig som har færdiggjort en gymnasiel uddannelse, og er klar til at starte din drømme videregående uddannelse. På denne uddannelse vil du have 4 primære fag, som til slut vil give dig hele pakken fra idé til produkt. I løbet af uddannelsen vil du komme ind på disse elementer:

Kommunikation

Du skal lære at kommunikere ud til kunder og kollegaer hvordan du har fundet frem til processen af den ide du har lavet fra start til slut. Derudover vil du lære om ’storytelling’, ’projektledelse’, kvantitativ og kvalitativ research’ og ’intern og ekstern research’.

Grafisk design

Her vil du lære at burge værktøjerne Indesign, Photoshop og Illustrator. Du lærer hvordan du skal bruge disse værktøjer til at udforme dine visuelle designs.

Programmering

I dette fag lærer du alt omhandlende programmering og hvordan du bygger en hjemmeside op i forhold til koder m.v.

Video og lyd

Derudover lærer du at bygge en video op fra start til slut, og du lærer at håndtere et videokamera og klippe videoer.