Står du og skal have en ny hjemmeside, er det ikke helt lige meget, hvad tilbud du går efter. For år tilbage, var det normalt alt blev kodet specielt til din hjemmeside, og du skulle have fat i din udvikler, hver gang der skulle ænderes i teksten. Dette er heldigvis ikke tilfældet længere, hvor der findes utrolig mange CMS (Content Management Systems), som kan hjælpe dig til selv og opdatere teksten på din egen side, når du lyster.

Vi vil i denne artikel gennemgå fordele og ulemper ved 3 af de største CMS’er på markedet.

Husk, du skal stadig bruge en grafisk kyndig, hvis du vil have sat din side pænt op.

Fælles for alle 3 systemer er, at de er kodet i sproget PHP – så skal du lede efter en udvikler til og hjælpe dig, skal han have forstand herpå, vi anbefaler også du benytter dig af en med forstand på netop det CMS du vil bruge.

Til og lave vores test om det bedste CMS system har vi fået hjælp fra BedstTest.dk.

WordPress – er vores favorit

WordPress er nok det mest udbredte CMS på markedet, og alle med bare lidt online forstand kender til det.

Der findes tonsvis af gratis plugins og designs til wordpress, hvorfor du selv, såfremt du har lysten, kan opsætte hjemmesiden let og enkelt.
Mange webhoteller kommer endda med en 1 click installer af WordPress.

Skal du have hjælp til wordpress kan de fleste klare opgaven, da de fleste er hjemmevant i WordPress.

Joomla

Joomla minder meget om WordPress, men er lidt mere teknisk avanceret. Joomla er struktureret til og kunne håndtere større sider, og er langt mere fleksibel.

Skal du lave en hjemmeside med meget indhold, vil vi anbefale Joomla, da Joomla bl.a. vil bruges til en side med meget indhold, ala Wikipedia.

Vi vil klart anbefale Joomla, hvis du er mere teknisk funderet, og har en masse indhold, med brug for en fleksibel opsætning.

Drupal

Drupal er et CMS der er bygget til den absolutte frihed i dit design. Drupal er oftest det CMS der bruges til komplekse hjemmesider, eller hvis der skal være specielle designs til forskellige sektioner af jeres side.

Ønsker du en simpel side anbefaler vi helt klart WordPress.